Gå til indhold
Flere med handicap kan komme i job, hvis kommunerne bliver bedre til at bruge ordninger, som allerede eksisterer
Flere med handicap kan komme i job, hvis kommunerne bliver bedre til at bruge ordninger, som allerede eksisterer

Nyhed -

Flere med handicap kan komme i job med oversete ordninger

Der er stor forskel på, hvordan og hvor ofte landets kommuner bruger handicapkompenserende ordninger, viser en opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Ordningerne rummer ellers et stort potentiale, hvis de bruges bedre, mener ekspert.

Opgørelsen fra STAR viser fx, at sidste år stod Odense Kommune alene for 8,5 procent af alle tildelinger af ordningen personlig assistance, der er en af de handicapkompenserende ordninger.

Men hvis ordningerne bruges bedre og over for flere målgrupper, så er der et stort potentiale for, at flere med handicap kan komme i job. Det mener Bente Nissen, seniorkonsulent hos Cabi og eksperti job og handicap. 

"Det handler om at give flere muligheden for at bruge de kompetencer, de har, og lade handicap fylde så lidtsom overhovedet muligt," siger hun til DR Radioavisen

Bente Nissen har været med til at gennemføre projektet Kompensation til flere hvor en række kommuner blev efteruddannet i, hvordan de handicapkompenserende ordninger kan bruges bedre og mere effektivt.

Her var en af erfaringerne at ordningerne kan være med til at bane vejen til job for mennesker, som i dag står uden for arbejdsmarkedet. Eksempelvis kontanthjælpsmodtagere og unge på uddannelseshjælp.

”Det er godt, at mennesker, som er i job, får personlig assistance, når de har brug for det, men ordningen bør også komme i spil over for eksempelvis ledige, som er på vej i praktik,” siger Bente Nissen.

”Unge med psykiske udfordringer fylder meget i kommunernes ungeafdelinger, og det er vores overbevisning, at en del af dem vil have bedre chancer for at komme i beskæftigelse, hvis de med fx personlig assistance blev kompenseret for deres funktionsnedsættelse,” fortsætter hun.

Unge med fx ADHD kan have gavn af personlig assistance til at skabe struktur og overblik så de bedre kan overskue deres arbejdsopgaver, forklarer Bente Nissen.

Mere information

Se Cabis tema om job og handicap

Se også mere om projektet Kompensation til flere

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Malene Boel Kristensen

Malene Boel Kristensen

Pressekontakt Marketingkoordinator Kommunikation og Marketing 2099 7771

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark