Gå til indhold
Vinderne af CSR People Prize er fundet. Elite Miljø og Trinity Hotel løb med sejren, da prisen blev uddelt tidligere på ugen.
Vinderne af CSR People Prize er fundet. Elite Miljø og Trinity Hotel løb med sejren, da prisen blev uddelt tidligere på ugen.

Nyhed -

Elite Miljø og Fredericia-hotel vinder CSR People Prize

Vinderne af dette års CSR People Prize er fundet. I år blev det en servicevirksomhed og et hotel og konferencecenter, der modtog prisen for deres særlige sociale ansvar.

Tirsdag den 7. november blev CSR People Prize 2017 uddelt på konferencen Grib verdensmålene. Prisen er blevet uddelt hvert år siden 1999, og i år blev vinderne servicevirksomheden Elite Miljø og Trinity Hotel & Konference Center.

Elite Miljø modtog prisen i kategorien for store virksomheder med mere end 100 ansatte, mens Trinity Hotel & Konference Center vandt blandt mindre virksomheder med under 100 ansatte.

Prisen uddeles til virksomheder, der tager særligt socialt ansvar. Det kan blandt andet være ved at forebygge sygefravær eller give en chance til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Det er VFSA, Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, der står bag prisen.

Særligt samarbejde med kommunen 

Årsagen til, at Elite Miljø løb med prisen, skyldes i høj grad virksomhedens særlige samarbejde med Ikast-Brande Kommune. Samarbejdsmodellen går ud på, at kommunen betaler virksomheden lidt mere for at få løst sine rengøringsopgaver, og til gengæld forpligter Elite Miljø sig til at tage imod 15 langtidsledige i et kombineret praktik- og opkvalificeringsforløb. Virksomheden stiller jobgaranti til de personer, som gennemfører forløbet.

På ti måneder har syv gennemført forløbet og er kommet i job. Og hver gang en af praktikanterne får job, tager Elite Miljø en ny ind.

Mette Rønnau, direktør for videns- og netværkshuset Cabi samt formand for juryen, mener, det er et eksempel på et vellykket samarbejde:

”Samarbejdet mellem Elite Miljø og Ikast-Brande Kommune er et lysende eksempel på, hvordan kommuner og virksomheder kan gå sammen og skabe en vindersag for alle parter. Det er en gevinst for det enkelte menneske og også en stor gevinst for samfundet,” siger hun til CSR.

Sårbare unge på skolebesøg

Fredericia-hotellet har arbejdet med social ansvarlighed gennem forskellige tiltag, blandt andet ved at adoptere en skoleklasse, hvor eleverne har autisme-diagnoser. De besøger virksomheden flere gange om året gennem deres skoletid for at lære om de forskellige arbejdsopgaver, der er på et hotel. Derudover har virksomheden holdt juletræsfest for 120 gæster, som ikke selv har råd til at holde jul, og hotellet har et klart fokus på nærvær og trivsel blandt medarbejderne.

Mette Rønnau mener også, at der her er tale om en virksomhed, der viser det gode eksempel:

”De sårbare unge, som risikerer at glide ud af uddannelsessystemet, skal vi have fat i allerede i folkeskolen. Her er Trinity Hotel et glimrende eksempel på en virksomhed, der går tidligt ind og tager et kæmpe ansvar over for skolebørn med autisme,” siger hun til CSR.

Mere viden

Læs mere hos CSR

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse, nyhedsbeve, nyheder, sociale medier 20658534

Relaterede nyheder