Gå til indhold

Nyhed -

Danskere på kanten af arbejdsmarkedet finder arbejde

AKU-ledigheden er faldet med 11.000 fra første til andet kvartal. Faldet afspejler, at flere på kanten af arbejdsmarkedet kommer i job, og at virksomhederne i højere grad rekrutterer medarbejdere, som ikke arbejder fuld tid.

Fleksjobbere, studerende og andre danskere på kanten af arbejdsmarkedet kommer i stigende grad ud og bliver en del af arbejdsmarkedet. Det viser nye tal om AKU-ledigheden fra Danmarks Statistik. 

Faldet i AKU-ledigheden viser, at virksomheder i højere grad rekrutterer medarbejdere, der typisk ikke arbejder fuld tid.

Mens AKU-ledigheden er faldet frem mod andet kvartal, står den registerbaserede ledighed næsten stille. AKU-ledigheden omfatter, modsat den registerbaserede ledighed, også danskere, der ikke er registrerede som ledige, men som gerne vil have et job.

Konsekvenser for jobs og vækst

På trods af at flere virksomheder rekrutterer fra kanten af arbejdsmarkedet, har mange fortsat problemer med at kunne rekruttere nye medarbejdere. Det gælder hver 5. virksomhed i Danmark. 

Chefkonsulent hos Dansk Erhverv, Peter Halkjær, mener, der er behov for handling på området:

”Der er fortsat behov for nye tiltag, der kan øge arbejdsudbuddet,” siger han til Dansk Erhverv. 

Han forudser, at det vil få konsekvenser på længere sigt, hvis der ikke sker nogen ændringer:

”Uden politisk opbakning til reformer, der kan styrke flowet på arbejdsmarkedet, er der udsigt til, at flere og flere virksomheder må give fortabt i kampen om de tilbageværende ledige ressourcer på arbejdsmarkedet. Det vil både koste job i Danmark og vækst,” vurderer han.

AKU-ledigheden

AKU-ledigheden er baseret på spørgeskemaer til 22.000 personer. AKU-statistikken viser, hvor mange der ønsker at komme i beskæftigelse.

Læs artiklen hos Dansk Erhverv 

Læs om, hvordan I kan være med til rekruttere fra kanten af arbejdsmarkedet 

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 20658534