Gå til indhold

Nyhed -

10.000 kontanthjælpsmodtagere kan potentielt komme i job

Flere tusinde kontanthjælpsmodtagere kan hvert år komme ud på arbejdsmarkedet, hvis alle kommuner bliver lige så gode som de bedste til at få ledige i job. Det viser en ny beregning fra Agenda.

Der er stor forskel på, hvor gode landets kommuner er til at få kontanthjælpsmodtagere i arbejde. De kommunale forskelle betyder, at et stort potentiale for at få flere i beskæftigelse ikke bliver udnyttet.
10.000 flere kontanthjælpsmodtagere kunne være kommet i job fra 2015 til 2016, hvis alle kommuner havde været lige så gode som de bedste. Det viser en ny beregning fra Agenda, Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev.

En af de kommuner, der har haft succes med at få ledige i job, er Vallensbæk. Havde Roskilde Kommune haft samme succes med beskæftigelsesindsatsen som Vallensbæk, kunne de have fået 50 procent flere kontanthjælpsmodtagere i arbejde.

Agendas beregninger er lavet ud fra såkaldte klynger, der blandt andet tager højde for kommunernes befolkningssammensætning. Her er det vurderet, at de to kommuner er sammenlignelige.

Forskellene i kommunernes beskæftigelsesindsats er sandsynligvis årsag til potentialet og problemet. En af de markante forskelle er, hvordan kommunerne vurderer kontanthjælpsmodtageres evne til at arbejde. En anden forskel på området er, hvor ofte kommunerne trækker kontanthjælpsmodtagerne i deres ydelser, hvis de ikke lever op til forpligtelser som for eksempel at være aktivt jobsøgende.

Læs hele artiklen på Agenda

Kategorier

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Malene Boel Kristensen

Malene Boel Kristensen

Pressekontakt Marketingkoordinator Kommunikation og Marketing 2099 7771

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark