Få vores nyheder på mail

Vallensbæk får ledige væk fra offentlig forsørgelse

Nyhed   •   Apr 30, 2019 10:10 CEST

Vallensbæk, Nyborg og Vesthimmeland klarer sig bedre end forventet når det kommer til at få ledige i job

Vallensbæk Kommune har færrest på offentlig forsørgelse i forhold til det forventede. Foruden hovedstadskommunerne klarer Nyborg og Vesthimmerlands Kommune sig også godt, viser en ny rangliste fra Beskæftigelsesministeriet.

Ranglisten skal ifølge ministeriet brugestil at inspirere andre kommuner til en bedre indsats over for ledige. I forhold til tidligere offentliggjorte lister er der til den nuværende tilføjet ressourceforløb og ledighedsydelse som ydelser kommunerne bliver målt på.

Tilføjelserne skal give kommunerne et mere præcist billede af, hvor gode de er til at få borgere væk fra offentlig forsørgelse.

"Jeg synes, det er interessant at se, hvordan nogle kommuner rykker sig til gavn for borgerne og kommunekassen, og jeg forventer selvfølgelig, at kommunerne vil bruge listerne aktivt. Min tanke med det nye værktøj er i hvert fald, at kommunerne får øjnene op for, hvor de kan gøre en ekstra indsats og få inspiration fra de kommuner, der gør det godt," siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse

Læs mere

Se ranglisterne på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside