Gå til indhold
Udsigt til manglende arbejdskraft i mange kommuner

Nyhed -

Udsigt til manglende arbejdskraft i mange kommuner

I over halvdelen af landets kommuner kan virksomhederne ifølge en analyse fra Dansk Erhverv få svært ved at finde den fornødne arbejdskraft i 2020. Virksomheder får brug for alternative veje til rekruttering.

Ifølge en analyse fra Dansk Erhverv bliver der kamp om arbejdskraften i 2020, og i 54 kommuner vil arbejdsmarkedet blive meget stramt, fordi ledigheden i udgangspunktet er meget lav - og/eller fordi antallet af indbyggere forventes at falde.

I Nordjylland vil otte ud af 11 kommuner fx få svært ved at skaffe arbejdskraft, skriver Nordjyske.

Udsigten til manglende arbejdskraft betyder, at virksomhederne må se sig om efter alternative veje til at rekruttere medarbejdere, og en del af løsningen er at skabe plads til at ledige på kanten arbejdsmarkedet.

Cabi og VFSA - Virksomhedsforum for Socialt Ansvar holder 18. september konference om, hvordan virksomheder kan tage imod ledige fra kanten af arbejdsmarkedet og sikre sig den arbejdskraft de har brug for. Se programmet for konferencen.

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 20658534

Relateret materiale

Relaterede events