Få vores nyheder på mail

Stor stigning i fleksjob

Nyhed   •   Sep 18, 2018 08:55 CEST

Antallet af personer, der kommer i fleksjob stiger

På seks år er over 23.000 flere kommet i fleksjob, og stigningen gælder især fleksjob med en ugentlig arbejdstid på under ti timer. Det viser en ny opgørelse fra Momentum.

Målet med fleksjobsreformen fra 2013 var at bringe de svageste grupper tættere på arbejdsmarkedet, og en ny opgørelse fra KL's nyhedsbrev Momentum viser, at det er lykkedes.

Et halvt år før reformens indførelse var der 51.088 personer i fleksjob, mens der i dag er 74.324. Det er en stigning på 45 procent på seks år.

Og en stor del af de, der er kommet i fleksjob under den nye ordning efter reformen har en ugentlig arbejdstid på under ti timer. 27 procent har et fleksjob med 1-5 timer om ugen og 32 procent et fleksjob på 6-10 timer om ugen.

Seniorforsker fra VIVE - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, Helle Holt, er overrasket over udviklingen.

"Jeg må spise min gamle hat, for jeg troede faktisk ikke, at det ville være muligt at få arbejdsgiverne til at ansatte folk i så få timer. Det er helt unikt, at man kan det, og fleksjobordningen har på en eller anden måde formået at få personer uden fuld arbejdsevne ind på arbejdsmarkedet. Og arbejdsgiverne har lært, at man godt kan finde småjobs og opgaver, som de her mennesker kan varetage og være glade for," siger Helle Holt til Momentum.

Ansatte i fleksjob er tilfredse

Deloitte har desuden foretaget en undersøgelse, som viser, at 85 procent af de, der er ansat i flekjob er tilfredse eller meget tilfredse. Og kun tre procent er utilfredse med deres fleksjob.

Læs mere

Se meget mere om fleksjob i Cabis guide til fleksjob