Få vores nyheder på mail

Se hvordan kommunerne klarer sig på beskæftigelsesområdet

Nyhed   •   Nov 05, 2018 13:44 CET

Med et nyt værktøj fra Beskæftigelsesministeriet bliver det nemmere at se, hvilke kommuner, der er gode til at få ledige i arbejde.

Fremover kan alle følge med i, hvor gode de enkelte kommuner er til at få borgere væk fra offentlig forsørgelse. Beskæftigelsesministeriet har ranglistet kommunerne fra 1 til 98 efter deres resultater, og målet er at kommunerne kan lære af hinanden.

Beskæftigelsesministeriet har offentliggjort et nyt benchmarkingværktøj, som skal give kommunerne bedre mulighed for at styrke indsatsen over for ledige. Kommunerne får med det nye værktøj lettere ved at se, hvor gode de er til at få borgere væk fra dagpenge, kontanthjælp og sygedagpenge. Samtidig kan man se, hvilke kommuner der gør det godt, og som de mindre gode kommuner kan søge inspiration hos.

Beskæftigelsesministeriet samler som noget nyt kommunerne på en rangliste over alle tre ydelser samt en liste for hver af de tre ydelser. De kommuner, der ligger øverst på ranglisten, er de kommuner, der klarer sig bedst, og som har færre personer på offentlig forsørgelse, end man kan forvente. Opgørelserne tager nemlig hensyn til blandt andet alder og uddannelse i de enkelte kommuner, så de kan sammenlignes.

På den aktuelle liste, hvor ydelserne er samlet, topper Nyborg efterfulgt af Frederiksberg og Gladsaxe.

Det er altså både en gevinst for borgerne og kommunerne. Den nye opgørelse går hånd i hånd med større frihed til kommunerne, der er en konsekvens af en politisk aftale, som gør op med stive regler i beskæftigelsesindsatsen. Men det er frihed under ansvar. Vi vil ikke acceptere, at ledige overlades til sig selv. Kommunerne kan komme under administration, hvis ledige efterlades uden indsats, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), i en pressemeddelelse.

Se alle ranglister på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside