Få vores nyheder på mail

Regeringen foreslår 37 timers aktivering om ugen

Nyhed   •   Jan 06, 2020 13:49 CET

Ikke-vestlige indvandrere skal aktiveres i 37 timer om ugen, mener regeringen.

Hvis det står til regeringen, skal indvandrere på offentlig forsørgelse aktiveres i 37 timer om ugen - ellers bliver de trukket i ydelse. Det foreslår beskæftigelsesministeren og udlændinge- og integrationsministeren.

Det er endnu ikke fastlagt præcis, hvem forslaget skal omfatte, men forslaget er bl.a inspireret af erfaringer fra Norge, hvor der gennem flere år har kørten lignende model.

"Vi er nødt til at skabe en snæver sammenhæng mellem de penge, folk får, og det, de deltager i. For vi skal ikke starte med at møde folk med en logik om passiv ydelse. Det er det helt forkerte," siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tessfaye (S) ifølge DR.dk

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), siger, at beskæftigelsesgraden blandt borgere med ikke-vestlig baggrund er alt for lav, og derfor er der brugfor at noget bliver gjort radikalt anderledes.

Borgerlige partier bakker op 

Vestre og Liberal Alliance støtter regeringens forslag om at øge aktiveringen til 37 timer, men fra Enhedslisten og Radikale Venstre møder forslaget modstand. Her er man skeptiske over for, at forslaget kun gælder ikke-vestlige indvandrere.

I kommunernes jobcentre, der dagligt arbejder med at hjælpe ledige i job, er man flere steder positivt stemt over for forslaget.

DR Nyheder har været i kontakt med 66 ud af landets 98 kommunale jobcenterchefer. Her svarer mere end halvdelen – nemlig 35 af dem - at de mener, at forslaget vil være motiverede for at få flygtninge og indvandrere i job, skriver DR.dk