Gå til indhold
Randers Kommune får sygefraværet ned

Nyhed -

Randers Kommune får sygefraværet ned

Sygefraværet blandt de ansatte i Randers Kommune faldet markant, og alene på sundheds- og ældreområdet er sygefraværet på et enkelt år faldet fra 18 sygedage om året til nu 13. Det fortæller TV2 Østjylland.

Alle kommunens arbejdspladser er med i projektet Mere tid og trivsel, hvor der sættes fokus på, hvad der kendetegner en arbejdsplads med høj trivsel.

Birgitte Poulsen, seniorkonsulent hos Cabi og ekspert i sygefravær, har arbejdet med at nedbringe sygefraværet på både offentlige og private arbejdspladser, og hun glæder sig over de flotte resultater i Randers.

”Resultaterne ligger helt på linje med erfaringer fra den undervisning og de sygefraværsforløb, jeg laver rundt om i kommunerne. Når man sætter et ledelsesmæssigt fokus og arbejder strategisk med sygefraværsindsatsen lokalt på de enkelte arbejdspladser, giver det synlige resultater. Ofte kommer man langt bare ved at åbne snakken om sygefravær blandt medarbejderne. Det giver fokus og fælles forståelse og er med til at øge den generelle trivsel og arbejdsglæde," siger hun.

Kom i gang med dialogen om sygefravær med Cabis fraværs/nærværsspil:

http://www.cabiweb.dk/spil/

Se mere om Birgitte Poulsens ekspertise på sygefraværsområdet:

http://www.cabiweb.dk/birgittepoulsen/

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 20658534