Få vores nyheder på mail

Randers Kommune får sygefraværet ned

Nyhed   •   Feb 22, 2017 10:56 CET

Sygefraværet blandt de ansatte i Randers Kommune faldet markant, og alene på sundheds- og ældreområdet er sygefraværet på et enkelt år faldet fra 18 sygedage om året til nu 13. Det fortæller TV2 Østjylland.

Alle kommunens arbejdspladser er med i projektet Mere tid og trivsel, hvor der sættes fokus på, hvad der kendetegner en arbejdsplads med høj trivsel.

Birgitte Poulsen, seniorkonsulent hos Cabi og ekspert i sygefravær, har arbejdet med at nedbringe sygefraværet på både offentlige og private arbejdspladser, og hun glæder sig over de flotte resultater i Randers.

”Resultaterne ligger helt på linje med erfaringer fra den undervisning og de sygefraværsforløb, jeg laver rundt om i kommunerne. Når man sætter et ledelsesmæssigt fokus og arbejder strategisk med sygefraværsindsatsen lokalt på de enkelte arbejdspladser, giver det synlige resultater. Ofte kommer man langt bare ved at åbne snakken om sygefravær blandt medarbejderne. Det giver fokus og fælles forståelse og er med til at øge den generelle trivsel og arbejdsglæde," siger hun.

Kom i gang med dialogen om sygefravær med Cabis fraværs/nærværsspil:

http://www.cabiweb.dk/spil/

Se mere om Birgitte Poulsens ekspertise på sygefraværsområdet:

http://www.cabiweb.dk/birgittepoulsen/