En aftale til 100 mio. kr. skal få flere ufaglærte til at uddanne sig
En aftale til 100 mio. kr. skal få flere ufaglærte til at uddanne sig

Nyhed -

Ny aftale sikrer 100 mio. til opkvalificering af ufaglærte

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har indgået en bred politisk aftale, som giver ufaglærte bedre muligheder for opkvalificering. Samtidig får kontanthjælpsmodtagere adgang til erhvervsrettede kurser.

Målet med aftalen er, at flere ufaglærte end i dag tager springet til faglært medarbejder. Et bredt flertal bestående af regeringen, Venstre, Konservative, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti er enige om seks initiativer til en samlet værdi af 102 millioner kroner.

"Jeg er glad for, at vi har lavet en bred aftale, som sikrer, at flere af dem med mindst uddannelse kan få et kompetenceløft og for eksempel tage springet fra ufaglært til faglært. Denne pakke er første skridt, for vi kan desværre se, at alt for få ledige uddanner sig," siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse

Nyt liv til jobrotationsordning

Partierne er blandt andet enige om at sætte skub i jobrotationsordningen, som ellers nærmest er gået i dvale på grund af skærpede dokumentationskrav, som blev indført for at forhindre misbrug af ordningen, skriver Altinget.dk

Mere information

Læs mere om aftalen på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 20658534