Få vores nyheder på mail

Ny aftale afsætter 87,5 millioner til at få udsatte borgere i beskæftigelse

Nyhed   •   Nov 15, 2017 08:52 CET

Ny satspuljeaftale skal investere millionbeløb i at få syge og udsatte borgere tættere på arbejdsmarkedet. Aftalen skal også støtte, at virksomhederne udbreder deres erfaringer med at have udsatte ansatte, og at veteranernes sagsbehandlingsforløb forbedres.

Flere borgere på kontanthjælp og i ressourceforløb skal i ordinær beskæftigelse, og det sociale ansvar skal udbredes og fremmes i virksomhederne. Det er nogle af målsætningerne i den nye satspuljeaftale mellem regeringen og partierne fra satspuljeforligskredsen. De har netop indgået en aftale, der skal sætte fokus på borgere på kanten af arbejdsmarkedet fra 2018-2021.

Aftalen glæder satspuljeordfører fra Socialdemokratiet, Bjarne Laustsen:

”Det er en god dag for danskere på kanten af arbejdsfællesskabet. I dag tager vi et første skridt på vejen mod et mere rummeligt arbejdsmarked med plads til alle,” siger han i en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet.

I aftalen er der blandt andet afsat 87, 5 millioner kroner, der skal hjælpe de sygeste og mest udsatte borgere på kontanthjælp og i ressourceforløb i arbejde. Målet med investeringen er, at flere kan komme i ordinær beskæftigelse.

Beskæftigelsesordfører for Alternativet, Torsten Gejl, mener, det er vigtigt, denne gruppe borgere også bliver en del af arbejdsmarkedet:

”Der findes mange danskere, der har masser at byde på, selvom de måske ikke kan arbejde under normale vilkår i 37 timer om ugen. De mennesker skal også mærke opsvinget, så det er vigtigt, at virksomhederne tager dem med ind i arbejdsfællesskabet,” siger han i pressemeddelelsen.

Virksomheder, veteraner og vellykkede projekterNetop virksomhedernes sociale ansvar er også led i aftalen. Der vil blive afsat 45 millioner kroner til en pulje, der skal sikre, at virksomhederne samarbejder om at udbrede deres gode erfaringer med at ansætte udsatte borgere.

I aftalen ligger også, at der skal afsættes 72,5 millioner kroner til allerede eksisterende projekter, der har vist sig at få udsatte borgere tættere på arbejdsmarkedet.
Partierne er også blevet enige om at afsætte 22,4 millioner kroner til veteranområdet. Målet er at sikre en tryg og værdig behandling af veteranerne med psykiske arbejdsskader og at forbedre deres sagsbehandlinger.

Bag aftalen står forligskredsen bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti. Aftalen er dog ikke endelig endnu.

Mere viden

Læs pressemeddelelsen hos Beskæftigelsesministeriet