Få vores nyheder på mail

Markant flere arbejder, efter de er fyldt 60 år

Nyhed   •   Maj 30, 2017 14:44 CEST

Lønmodtagere over 60 år bliver i stigende grad på arbejdsmarkedet, viser tal fra DI.

Antallet af fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere over 60 år er steget med 32.500 over tre år, viser nye tal fra Dansk Industri. Nedsat tid og lavere tempo er ifølge flere danskere noget af det, der kan få dem til at blive på arbejdsmarkedet, helt til de fylder 70.

Danskerne arbejder længere og længere, og arbejdsmarkedet bærer i stigende grad præg af at rumme ansatte og kolleger plus 60 år. Fra fjerde kvartal i 2013 til fjerde kvartal i 2016 steg antallet af fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere over 60 år med 32.500 personer.

En af forklaringerne på udviklingen er tilbagetrækningsreformen, der hævede efterlønsalderen fra 60 til 62 år. Men tallet viser også, at flere danskerne fortsætter med at arbejde, efter de har rundet de 62 år.

Steen Nielsen, der er underdirektør i DI, glæder sig over udviklingen:

”Det giver et tiltrængt boost til arbejdsmarkedet. Der er ikke mange ledige at tage af. Derfor er det helt nødvendigt at de ældre bliver lidt længere,” siger han til DI Business.

Nedsat tid og fleksible arbejdstider skal fastholde seniorer

Også Ugebrevet A4 har med en ny undersøgelse sat fokus på, hvordan man fastholder danskerne på arbejdsmarkedet, til de bliver 70 år.
Ifølge de adspurgte i undersøgelsen er svaret langt hen ad vejen muligheden for at kunne gå på nedsat tid, have fleksible arbejdstider og et lavere tempo. Næsten hver tredje svarer, at de vil blive ved med at arbejde frem til de 70, hvis de kan gå på nedsat tid.

Dennis Kristensen, formand for FOA, er enig i seniorernes tilbagetrækning skal foregå gradvist:

”Folk skal have mulighed for gradvist at trappe ned både i tid, tempo og belastning, så man ikke fra den ene dag til den anden stopper på arbejdsmarkedet,” siger han til Ugebrevet A4.

Mere information

Læs mere hos DI og Ugebrevet A4

Se, hvordan du kan fastholde seniorer på Cabis hjemmeside