Få vores nyheder på mail

Kom i mål med integration med en ny redskabspakke

Nyhed   •   Maj 18, 2017 14:59 CEST

En redskabspakke, som skal hjælpe til at styrke kommuners beskæftigelsesrettede integrationsindsats, er nu tilgængelig i online version.

Redskabspakken er udviklet i projekt ’I mål med Integration’, hvor 17 kommuner arbejder på at udvikle og implementere en mere effektiv integrationsindsats, som skal få flere flygtninge og indvandrere i job i den enkelte kommune.

De redskaber, kommunerne anvender undervejs til at skærpe deres indsats, ligger til fri afbenyttelse på projektets hjemmeside. Lige nu indeholder pakken følgende materialer og redskaber:

  • Videnssyntese; en opsamling af eksisterende viden om virksomme indsatser inden for beskæftigelsesrettet integration.
  • Forandringsteori; en model til at sikre fælles forståelse af målet.
  • Metodebeskrivelse; hjælper jer med at beskrive den borgerrettede indsats, så alle i teamet kender indsatsens kerneelementer.
  • Handleplan; en konkret udmøntning af, hvordan indsatsen skal udføres i praksis.

Under redskabspakken kan du læse mere om de enkelte redskaber og finde vejledninger til at komme i gang med at arbejde med dem.

Der vil løbende blive lagt flere redskaber op, efterhånden som de udvikles i projektet.

På vej mod effektiv beskæftigelsesrettet integration

Intentionen er, at alle kommuner med interesse i at arbejde med deres beskæftigelsesrettede integrationsindsats, kan begynde her. Og at redskabspakken kan være med til at sætte refleksioner og handlinger i gang, der i sidste ende får flere flygtninge i arbejde og selvforsørgelse landet over.

Læs mere om integration på Cabis temaside: Nydanskere og Integration