Få vores nyheder på mail

København giver flere førtidspension

Nyhed   •   Dec 06, 2018 15:51 CET

Det er blevet nemmere at få førtidspension i København. På et år er antallet af borgere, som får tilkendt førtidspension blevet fordoblet.

Efter kritik af Københavns Kommune for, at det var for svært at få tildelt førtidspension, har kommunen vendt udviklingen. Således er antallet af borgere, der har fået tildelt førtidspension, steget fra 280 personer i 2017 til 550 borgere i år, oplyser kommunen.

Sidste år var kommunen en af dem i landet, der tildelte allerfærrest førtidspensioner, og det blev mødt af kritik. Derfor igangsatte kommunen en målrettet indsats, der skulle øge antallet, skriver dknyt.

Indsatsen har bl.a. betydet en langt kortere behandlingstid i sagerne, og i andet kvartal af 2018 havde 45 procent af borgerne fået tildelt førtidspension en måned efter afsluttet ressourceforløb. I samme periode sidste år var det tal på 15 procent.

Et af tiltagene var en task force, der skulle se på praksis og i foråret kom med sine anbefalinger til forbedring af sagsbehandlingen. De er nu blevet til en handleplan vedtaget af beskæftigelses- og integrationsudvalget.

En anden vigtig årsag er, at der med de seneste budgetforhandlinger i kommunen blev bevilget 75 mio. kr. til lavere sagsstammer, der betyder, at sagsbehandlerne sidder med færre sager.