Få vores nyheder på mail

Højesteret: OK at fyre 65-årig mand i fleksjob

Nyhed   •   Maj 01, 2019 09:41 CEST

En fynsk møbelvirksomhed havde ret til at fyre medarbejder i fleksjob, da han nåede pensionsalderen.

Det var helt efter bogen da en fynsk møbelvirksomhed afskedigede en medarbejder i fleksjob alene med den begrundelse, at han var fyldt 65 år. Det fastslår Højesteret i en principiel dom.

Sagen tog sin begyndelse i 2017, da den i dag 67-årige mand blev fyret fra sit fleksjob, da han nåede folkepensionsalderen. På det tidspunkt kunne hans arbejdsgiver ikke længere få tilskud til hans fleksjob.

Teknisk Landsforbund har ført sagen for den fyrede mand, og her argumenterede man for, at det var et brud på lov om forbud mod forskelbehandling at fyre en person i fleksjob alene med den begrundelse, at han var nåe folkepensionsalderen.

Men Højesteret stadfæstede altså en tidligere afgørelse fra Sø- og Handelsretten om, at virksomheden havde ret til at fyre medarbejderen, som var ansat i fleksjob.

Advokat Byrial Bjørst, som har ført sagen, oplyser til A4 Medier, at Teknisk Landsforbund nu vil forsøge at få ændret lovgivningen så ansatte i fleksjob kan få genforhandlet deres ansættelsesvilkår, når de når folkepensionsalderen.

Mere information

Se mere om sagen på Højesterets hjemmeside

Vil du vide mere om fleksjob - Se Cabis tema