Gå til indhold

Nyhed -

Golfprojekt får unge kontanthjælpsmodtagere i gang med uddannelse og arbejde

Et 12-ugers golfforløb har vist sig at hjælpe unge uden for arbejdsmarkedet med større afklaring omkring deres fremtid. Forløbet har givet de unge selvtillid og fokus, mener afdelingsleder på jobcenter.

I Hedensted har en golfbane vist sig at være et godt redskab til at få unge kontanthjælpsmodtagere i gang med enten job eller uddannelse. Igennem 12 uger har de unge gradvist fået mere og mere afklaring omkring deres fremtid, samtidig med at de har spillet på den grønne golfbane. 

Resultaterne af forløbet er, at syv ud af ti af deltagerne senere hen er kommet i job eller er startet på en uddannelse.

Pia Hermanstad, afdelingsleder på Jobcenter Hedensted, mener, at golfprojektet har givet de unge mange vigtige redskaber med videre:

”Mange af deltagerne i projektet har haft sociale begrænsninger, det ville ikke have været rigtigt at sætte dem til at passe et arbejde. Her fik de brugt deres kroppe, fik klare udfordringer, fik rykket grænser, og fik lært det fokus, som golf kræver. På den måde får de hurtigere selvtillid og bliver klar til job eller uddannelse,” siger hun til DR Trekantsområdet.

Realistiske mål fremfor nederlag

Flere af deltagerne har tidligere haft svært ved at få fast tilknytning til arbejdsmarkedet. En af dem er Sandra Joy Andersen, der lider af en kronisk gigtsygdom. Projektet har givet hende vished om, at hun skal starte på et studie efter projektet:

”Forløbet har givet mig overblik over, hvad jeg kan holde til. Og i stedet for at kaste mig ud i ting, hvor jeg får nederlag, kan jeg nu sætte realistiske mål. Og derfor har jeg besluttet mig for at læse til pædagog,” siger hun til DR Trekantsområdet.

Læs mere om projektet her 

Læs mere om unge og indsatser for at få dem i uddannelse og job 

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 20658534