Gå til indhold
Få ansøgninger om socialt frikort

Nyhed -

Få ansøgninger om socialt frikort

Ifølge DR har 137 socialt udsatte i 81 kommuner søgt om at få socialt frikort siden ordningen blev tilgængelig. Der er behov for en kommunal indsats, hvis ordningen skal ud til flere, forklarer ekspert.

Siden årsskiftet har socialt udsatte haft mulighed for at søge om et socialt frikort, der giver dem mulighed for skattefrit at tjene 20.000 kr. om året og uden at blive trukket i sociale ydelser.

Målet er, at ca. 4.000 årligt benytter sig af ordningen, men ifølge DR har kun 137 søgt om at få et socialt frikort. Det er alt for få, mener formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen.

"Det sociale frikort er en god mulighed for socialt udsatte i forhold til at få et småjob og få en fod inden for på arbejdsmarkedet," siger Jann Sjursen til DR Radioavisen

Cabi lavede sidste år en undersøgelse for Rådet for Socialt Udsatte om potentialet for det sociale frikort, og i rapporten konkluderes det, at kommunerne skal være mere aktive, hvis flere skal have gavn af frikortet.

"Det er ikke alle, som søger rundt på nettet og selv finder ud af, at her er noget, som jeg kan gøre brug af. Så der er nogen, som skal hjælpe dem med at få den viden om, at frikortet kunne være en mulighed for dem," siger Anette Hansen, seniorkonsulent i Cabi til DR Nyheder.

Mere information

Se rapporten og det medfølgende inspirationskatalog, som Cabi har lavet for Rådet for Socialt Udsatte.

Download her

Emner


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 20658534

Relaterede nyheder