Få vores nyheder på mail

Antallet af flygtninge i beskæftigelse steg markant i 2016

Nyhed   •   Feb 09, 2017 15:54 CET

Stadig flere flygtninge kommer i job, viser undersøgelse fra DI.

Siden trepartsaftalen blev indgået i marts sidste år mellem regeringen, kommunerne og arbejdsmarkedets parter, er 3100 flere flygtninge kommet i arbejde fra marts til november – det svarer til en stigning på 75 procent, viser en ny undersøgelse fra DI. Stigningen skyldes ifølge Steen Nielsen trepartsaftalens nye tilgang til integration.

Det er især ordningerne med virksomhedspraktik og løntilskud, som har haft en positiv effekt. Det bunder også i, at en stor andel af virksomhedspraktikkerne ender ud i en fastansættelse. Samtidig kommer flere flygtninge i gang med den nyetablerede integrationsgrunduddannelse, hvor antallet af forløb på seks måneder er steget fra ét til 176 – alene i januar er der startet 60 nye forløb.

Industrien ansætter flygtninge

I Favrskov og Silkeborg Kommune har Industriens Fond støttet projektet ”Task Force Til Industrien”, hvor lokale task forces i Favrskov og Silkeborg Kommune hjælper industrivirksomheder med at rekruttere flygtninge. Cabi er leder af Task Force Til Industrien og kommunikationschef, Ea Nielsen, ser en positiv udvikling:

”Jeg kommer for tiden meget ud på små og mellemstore industrivirksomheder. Og det er en sand fornøjelse at opleve, at der mange steder er vilje til at ansætte en flygtning. Ofte skal der bare følge lidt helt konkret hjælp med. Det kan fx være inspiration til, hvordan man som leder kan forberede de andre medarbejdere på at få en kollega fra et andet land, der endnu ikke er helt god til dansk. Eller til, hvordan man som kollega let kan støtte op om den sprogindlæring, som ofte bl.a. skal foregå ude på arbejdspladserne,” siger Ea Nielsen.

Se mere om Task Force Til Industrien på www.cabiweb.dk/taskforce