Albertslund vil have socialøkonomisk cafe i sundhedshus

Nyhed -

Albertslund vil have socialøkonomisk cafe i sundhedshus

Cafe Albertine i Sundhedshuset i Albertslund Kommune skal have ny forpagter, og det skal være en socialøkonomisk virksomhed, som kan træde til fra 1. juni.

Det er Albertslund Kommune, som har besluttet, at driften af cafeen skal bortforpagtes som en socialøkonomisk virksomhed, og at virksomheden skal have en social håndtering af sit overskud ved primært at reinvestere i egen virksomhed eller ved at donere til sociale formål eller andre socioøkonomiske virksomheder.

Dog er det ikke et krav, at forpagteren er registreret socialøkonomisk virksomhed, hvis blot den drives på socialøkonomiske vilkår.

Hidtil har Cafe Albertine været drevet af den socialøkonomiske virksomhed Grennesminde, og det er de gode erfaringer fra dette samarbejde, der er årsagen til, at Albertslund Kommune igen vil have en socialøkonomisk virksomhed til at stå for driften.

Mere information

Se mere om kriterier for forpagtning hos Albertslund Kommune

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 20658534