Få vores nyheder på mail

Ældre og udlændinge skaber jobfremgang

Nyhed   •   Nov 23, 2017 11:50 CET

Når der for tiden er jobfremgang i Danmark, skyldes det blandt andet udlændinge og ældre. Det vurderer Dansk Industri.

Arbejdsstyrken er vokset med 21.000 personer fra andet til tredje kvartal i år. Jobfremgangen skyldes, at ældre medarbejdere arbejder længere, og at udenlandsk arbejdskraft kommer til landet, mener Dansk Industri.

Den danske arbejdsstyrke er vokset med 21.000 personer fra andet til tredje kvartal i 2017. Det viser den nyeste Arbejdskraftundersøgelse fra Danmarks Statistik, der netop er blevet offentliggjort. 

Undersøgelsen viser blandt andet, at der i tredje kvartal var 2.917.000 personer i arbejdsstyrken mellem 15 og 64 år. Arbejdsstyrken tæller både de beskæftigede og ledige.
Det fremgår også af de nye tal, at det i perioden fra andet til tredje kvartal lykkedes at få 20.000 flere i arbejde. 

Underdirektør i Dansk Industri, Steen Nielsen, mener primært, den positive udvikling skyldes ældre og udlændinge på arbejdsmarkedet:

”Jobfremgangen kan kun lade sig gøre, fordi vi får flere udenlandske medarbejdere ind, og fordi de ældste medarbejdere fortsætter længere, inden de går på pension,” siger han til Dansk Industri.

Holder gang i væksten

Hos Dansk Industri vækker det begejstring, at udviklingen ser sådan ud i en tid, hvor mange virksomheder ellers mangler arbejdskraft, og der er risiko for flaksehalsproblemer i flere brancher.
Steen Nielsen mener, jobfremgangen gavner væksten og de mange virksomheder, der for tiden har behov for flere medarbejdere:

”Vi har en meget kraftig fremgang i arbejdsstyrken, og det er med til at holde væksten oppe. Det gør det muligt for virksomhederne at tage flere medarbejdere ind, og lige nu er behovet for flere medarbejdere stort,” siger Steen Nielsen til Dansk Industri.

Mere viden

Læs hele udgivelsen hos Danmarks Statistik

Læs kommentaren til udgivelsen hos Dansk Industri